برنـامه نویســی سایتــ

برنـامه نویســی سایتــ :



وب سایت های استاتیک و داینامیک
لایه‌های برنامه‌نویسی
مزایا و معایب وب سایت های استاتیک و داینامیک
زبـانهـای بـرنامـه نویسـی



در کل 2 دسته وب سایت داریم:


وب سایت های استاتیک یا ایستا

وب سایت های داینامیک یا پویـا


وب سایت های ایستا یا استاتیک، به وب سایت هایی گفته می شود که محتوا ثابت است و به منظور اضافه کردن محتوای جدید، میباست مجدداً کدنویسی کرد. مثلاً شما یک وب سایت دارید با ۵ صفحه و به منظور اضافه کردن صحفه جدید، می بایست مجدد کدنویسی کنید و سایر صفحات را نیز به منظور دسترسی به این صفحه، ویرایش کرده و پیوند به این صفحه جدید را ایجاد کنید. به این چنین وب سایت هایی، وب سایت ایستا گفته می شود.


وب سایت های داینامیک یا پویـا، در مقابل وب سایت های ایستا قرار دارند و کار با این نوع وب سایت ها، به مراتب آسان تر و همینطور بهتر می باشد. در وب سایت های پویا، شما یکبار کدنویسی هسته را انجام می دهید و سپس با آسانی می توانید مطالب را منتشر کنید. به طور مثال اگر با سرویس های بلاگدهی کار کرده و آشنایی داشته باشید، می توانید کی سایتی طراحی کنید که با استفاده از پنل مدیریت داده های را دریافت کرده و به صورت پویا در سایت نمایش دهد و در صورت انتشار مطلب و محتوای جدید، احتیاجی به کدنویسی نیست.



لایه‌های برنامه‌نویسی

می‌توان گفت که برنامه‌نویسی در دو لایه کلی انجام می‌شود. لایه فِرانت اِند (Front-End) که برنامه‌نویسی انجام شده در این بخش، مربوط به رابط کاربری است و لایه بک اند (Back-End) که برنامه‌نویسی انجام شده در این بخش، مربوط به پشت صحنه است و کاربر به صورت مستقیم آن را حس نمی‌کند؛ اما نتیجه اجرای کدهای نوشته شده در بک اند، به کاربر نمایش داده می‌شود. به بیان دقیق‌تر، فرانت اند جایی است که کاربر در آنجا کاری را باید انجام دهد. به طور مثال، فرمی را پر می‌کند، این اطلاعات از طریق فرانت‌اند به بک‌اند ارسال شده و در بک‌اند پردازش می‌شوند و نتیجه پردازش به فرانت‌اند بازگشت داده شده و در قالب مشخص شده، به کاربر نمایش داده می شود.


Front-End: HTML, CSS, javascript, jQuery


Back-End: PHP , ASP.Net, Django, JSP



مزایای طراحی سایت های استاتیک

  • بدلیل طراحی با زبان های سمت کلاینت امنیت بالاتری نسبت به سایت های داینامیک دارند
  • هزینه پایین پیاده سازی و طراحی اولیه سایت
  • هزینه هاست ارزان
  • طراحی سایت و تحویل آن در زمان کم

  • معایب طراحی سایت های استاتیک

  • هزینه تغییرات و مشکلات ارتباطی با طراح سایت بالا است
  • برای تغییرات، بروز رسانی و… در این سایت ها باید با زبان های برنامه نویسی وب آشنایی داشت
  • محدودیت بودجه در تعداد صفحات این سایت ها تاثیر گذار است
  • نداشتن پنل مدیریت

  • مزایای طراحی سایت های داینامیک

  • بدون هزینه به روز رسانی، اصلاح، افزودن، حذف و تغییرات در سایت
  • دارای پنل مدیریتی سایت برای تغییرات اطلاعات سایت
  • قابلیت بروز رسانی توسط کاربران مبتدی
  • دارای کنترل پنل مدیریت

  • معایب طراحی سایت داینامیک

  • زمان زیاد در طراحی سایت های داینامیک
  • هزینه طراحی و تولید بالا
  • هزینه هاست گران تر
  • امنیت کم تر نسبت به سایت های استاتیک


  • زبـانهـای بـرنامـه نویسـی:


    HTML، اولین زبان برنامه‌نویسی وب

    HTML که سرواژه عبارت Hypertext Markup Language است، یک زبان نشانه‌گذاری محسوب می‌شود که به منظور ایجاد ساختار و قالب صفحه وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. به کمک HTML می‌توانید مشخص کنید که در صفحه وب خود چند بخش دارید و محتوای هر بخش را مشخص کنید. زبان HTML، جزء لاینفک برنامه‌نویسی وب است و شما هر سایتی که بخواهید طراحی کنید، به هر زبانی که باشد می‌بایست با استفاده از HTML ساختار اولیه سایت خود را آماده کرده و سپس با استفاده از سایر زبان‌ها، کدنویسی دیگر بخش‌ها را انجام دهید. به طور مثال می‌خواهید مشخص کنید که سایت شما 4 قسمت با عناوین سربرگ، ستون کناری، کادر محتوا و پاصفحه داشته باشد. می بایست در ابتدای کار با استفاده از HTML این قسمت را ایجاد و تعریف کنید و سپس با استفاده از سایر زبان‌ها، کد‌نویسی‌های دیگر بخش‌ها را انجام دهید.


    CSS، زبان مخصوص استایل دهی

    هنگامی که زبان HTML ارائه شده، صرفاً به منظور نمایش متن و عکس ارائه شده بود و انتظار نمی‌رفت تا سایت‌های کنونی را بتوان با آن طراحی کرد. همان‌طور که گفتیم، زبان HTML صرفاً ساختار سایت را طراحی می‌کند. یعنی شما فقط می‌توانید مشخص کنید که سایت‌تان چه اسکلتی دارد؛ اما نمی‌توانید مشخص کنید که این اسکلت‌بندی، به چه شکلی باشد. به منظور بهبود سایت‌های طراحی شده و همین طور شکل‌دهی به وب‌سایت‌ها و رفع نواقص زبان HMTL، زبان CSS ارائه شد. CSS که مخفف Cascade Style Sheets است، یکی دیگر از زبان‌های نشانه‌گذاری تحت وب است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا مشخص کند که در صفحه وب طراحی شده، هر کدام از اجزای سایت، چه شکل و ابعادی داشته باشند. در واقع زبان CSS به منظور تکمیل طراحی رابط کاربری وب‌سایت ارائه شده است.


    جاوا اسکریپت، نخستین زبان اسکریپت ‌نویسی تحت وب

    به کمک زبان جاوا اسکریپت شما می‌توانید در وب‌سایت خود، بر روی قسمت‌های دیگر وب‌سایت کنترل داشته و عملکرد بخش‌های مختلف وب‌سایت را کنترل کرده و یا حالات و شرایط خاصی را پیاده‌سازی کنید. در کنار اهمیتی که جاوا اسکریپت دارد، کتابخانه‌های آن نیز بسیار مهم هستند. تکنولوژی Ajax نیز بر پایه جاوا اسکریپت پیاده سازی شده است. همچنین، جاوا اسکریپت دارای کتابخانه‌هایی است که هر کدام می‌توانند در قسمت‌های مختلفی، کاربرد داشته باشند به طور مثال jQuery و یا AngularJS هر کدام پلتفرم های کاملی برای طراحی صفحه‌های وب محسوب می‌شوند.


    jQuery، یکی از مهمترین کتابخانه‌های جاوا اسکریپت

    jQuery یکی از کتابخانه‌های جاوا اسکریپت است که به منظور تسهیل کدنویسی به زبان جاوا اسکریپت، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در جاوا اسکریپت به منظور انجام برخی امور، نیاز بود تا حجم بالایی از کدها نوشته و پیاده سازی شود. این کار علاوه بر اینکه حجم صفحات را بالا می برد، باعث افزایش زمان کدنویسی نیز می‌شد و مشکلاتی فراوانی را در بر داشت. در jQuery یک سری از این مباحث کدنویسی شده و آماده هستند و به منظور دسترسی به این قطعه کدها و انجام آن امور، به جای نوشتن حجم بالای کدهای جاوا اسکریپت، کافیست تا با استفاده از قوانین و قواعد تعیین شده برای jQuery، همان کار را با چند خط کد انجام دهید. این کار مزایای زیادی دارد که از مهمترین آن‌ها، صرفه جویی در زمان است. در کنار تمام این مزایا، jQuery شامل لیست کاملی از توابع مربوط به کارهای گرافیکی است و به شما این امکان را می‌دهد تا جلوه‌های زیبایی را در وبسایت خود پیاده سازی کنید.




    نکته: اگر شما با استفاده از زبان‌های معرفی شده در بالا، سایتی را طراحی کنید، سایت شما سایتی ایستا خواهد بود که محتوا و تمامی صفحات آن ثابت هستند و اگر بخواهید صفحه‌ای جدید و یا بخش جدید به صفحات اضافه کنید، می‌بایست کدنویسی تمام صفحات را تغییر دهید.




    PHP، پراستفاده‌ترین زبان برنامه‌نویسی وب

    زبان برنامه نویسی PHP را می‌توان پر استفاده‌ترین زبان برنامه‌نویسی تحت وب دانست. تا کنون بیش از 70 درصد وب‌سایت‌ها با استفاده از این زبان برنامه‌نویسی پیاده‌سازی شده‌اند. زبان PHP یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است. یعنی کدهای نوشته شده بر روی سرور اجرا شده و نتیجه خروجی برای کاربر ارسال می‌شود. زبان برنامه‌نویسی PHP یک زبان متن-باز است که در سال 1995 توسط راسموس لردورف ایجاد شده است. این زبان برنامه‌نویسی به دلیل متن-باز و همین‌طور رایگان بودن، مورد اقبال افراد زیادی قرار گرفت و توسعه‌های فراوانی نیز بر روی این زبان برنامه‌نویسی ارائه شده است.


    ASP.Net، زبان برنامه نویسی تحت وب مایکروسافت

    زبان ASP.net از جمله زبان‌های برنامه نویسی مطرح است که در زمینه برنامه‌نویسی وب کاربرد دارد. این زبان برنامه‌نویسی که نسخه توسعه‌یافته زبان ASP است توسط شرکت مایکروسافت و همینطور در چارچوب نرم افزاری Net. ارائه شده است تا کاربرانی که از زبان‌های برنامه نویسی Net. استفاده می‌کنند، بتوانند با استفاده از همین دستورات و زبان‌ها، وب‌سایت و برنامه‌های تحت وب ایجاد کنند. طراحی وب سایت نیز به زبان برنامه نویسی ASP.Net بسیار ساده است. کافی است تا شما به یکی از زبان‌های برنامه نویسی VB.Net و یا C#.Net آشنایی داشته باشید و همین‌طور به دستورات خود زبان Asp.Net نیز آشنایی داشته باشید.


    Django یا جنگو، چارچوب برنامه‌نویسی تحت وب با استفاده از پایتون

    زبان برنامه نویسی پایتون، از جمله زبان‌های برنامه‌نویسی نوظهور است که این امکان را به کاربر می‌دهد تا برای پلتفرم‌های مختلف ویندوز و وب، برنامه‌های مختلفی را آماده کند. زبان پایتون به صورت پیش‌فرض امکان برنامه‌نویسی تحت وب را ندارد؛ اما با استفاده از فریمورک یا چارچوب جنگو، شما می‌توانید برنامه‌های تحت وب را در زبان پایتون پیاده‌سازی کنید.


    JSP، نسخه مخصوص جاوا برای برنامه‌نویسی وب

    JSP سرواژه کلمات Java Server Page است که توسط شرکت SUN ارائه شده است. با استفاده از این فناوری شما می‌توانید به کمک کلیدواژه های ارائه شده، از قطعه کدهای جاوا در صفحات وب خود استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند تا وب‌سایت‌های پویا راه‌اندازی کنید. کلید واژه های JSP، در زمینه‌های مختلفی در دسترس هستند و شما می‌توانید به کمک این کلید واژه ها قسمت‌های مختلف وبسایت خود را مانند مدیریت ارتباط با پایگاه‌داده و تبادل اطلاعات، بررسی رویدادهای مختلف و پیاده‌سازی انواع روال‌ها در دسترس داشته باشید و بتوانید بر تمامی قسمت‌های وب‌سایت‌های خود مدیریت کنید.






    خدمــات مــــــا در برنـامه نویســی سایتــ

    • برنامه نویسی کم هزینه
    • برنامه نویسی با بودجه شما
    • پنل های اختصاصی طراحی سایت

    خدمات اختصاصی

    برنامه نویسی تحت کاربر / Front-End
    برنامه نویسی تحت سرور / Back-End
    برنامه نویسی طراحی سایت


    سفارش خدمات

    جهت سفارش به بخش دریافت مشاوره و یا تماس با ما مراجعه، و یا برای مشاهده نمونه کارها کلیک کنید.

    تبليغات

    محل تبليغات شما

    محسن جمشیدی زرمهری
    طراح و برنامه نویس


    همیشه برای شروع کردن نیاز به انگیزه ست ولی انگیزه باید تموم کننده کار باشه نه شروع کننده پس تا دیر نشده شروع کنید

    پیشنهادات و نظرات

    تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به محسن جمشیدی زرمهری می باشد. MohsenJDZ©

    مشاوره رایگان